YHDISTÄ PUHE ja
Microsoft Dynamics 365


Datapohjaiset puhepalvelut ja Microsoft Dynamics 365 -ympäristö antavat asiakasviestinnälle uuden, yksilöllisen ulottuvuuden.

Varaa DEMO

#1 PUHERATKAISU MICROSOFT DYNAMICS 365:LLE

Puhuminen on vanhin ja henkilökohtaisin tapa kommunikoida asiakkaiden kanssa. Vaikka tarjolla on chatbotteja, pikaviestikanavia ja sosiaalisen median viestipalveluita, tärkeissä asioissa asiakkaat tarttuvat yhä puhelimeen. Puhelun aikana he kuulevat hymyn, aistivat empatiaa ja lukuisia muita inhimillisiä tunteita, joita puheen kautta voi välittää. 

Me Enreachilla keskitymme puhekanavatuotteiden kehittämiseen ja parantamiseen aitojen yritystoiminnasta poimittujen tapausten ja palautteen perusteella. Tämän tuloksena olemme luoneet markkinoiden innovatiivisimmat, kokonaisvaltaisimmat ja teknisesti kehittyneimmät puhetuotteet.

Haluamme viedä puheen hyödyntämisen entistä pidemmälle – vaikuttaa myyntiin, vahvistaa asiakaskokemusta ja parantaa tuottoja. Lisäksi haluamme sinut osaksi tätä kaikkea. Aloita varaamalla ilmainen esittely.

Brain

Tunnista soittaja

Saat kokonaisvaltaisen soittajaprofiilin ja älykkäät toimintakehotteet ennen puheluun vastaamista

icon9

Hyödynnä kaikkia Microsoft Dynamics 365:n ominaisuuksia

Tuo puhe olennaiseksi osaksi automatisoituja työnkulkuja

icon2-1

Käytä dataa liiketoimintasi kasvattamiseen

Asiakkuuksien hallinta ja datavetoiset liiketoimintapäätökset

Hyvästit siiloille

Lisää tuottavuutta ja alenna kokonaiskustannuksia

Heitä hyvästit siiloille – hoida kaikki asiakaskohtaamiset yhdellä alustalla. Automatisoi työnkulut, reititä puhelut älykkäästi ja käsittele asiakastapaukset entistä tehokkaammin. Ääni on ensiluokkaisen asiakaskokemuksen sydämessä.

collaboration-cloud-telephony

Seuraa reaaliaikaista dataa

Hyödynnä asiakastietoja liiketoimintasi johtamisessa

Seuraa esimerkiksi myyntipuheluista, asiakaspyynnöistä, myyntikyselyistä ja tukipalvelulle lähetetyistä kysymyksistä kerättyjä tietoja, ja yhdistä ne muuhun Microsoft Dynamics 365:stä kerättyyn dataan. Näin saat kattavan tekoälypohjaisen 360 asteen asiakasnäkymän reaaliajassa. 

Voice-services-for-any-device

Vahvista liikkuvaa työvoimaasi

Lisää inhimillisyyttä asiakaskohtaamisiin

Yhdistämällä eri kommunikaatiomahdollisuuksia palvelet asiakkaitasi johdonmukaisesti heille mieluisimmassa kanavassa. Haastavissa tai muuten erityistä huomiota vaativissa tilanteissa siirrät keskustelut sujuvasti digikanavasta puheeksi.

Täysin pilvipohjainen ratkaisu ja intuitiivinen käyttöliittymä. Reaaliaikainen raportointi työntekijöille ja johdolle. Täydellinen ratkaisu myös hajautettuun työskentelyyn.

Improve Customer Experience

Paikalla silloin kun tarvitset - näkyvissä vain kun haluat

Haluatko tietää lisää?

Meillä on ratkaisu kaikkiin viestintätarpeisiin tiimien yhteistyöstä asiakkaiden palvelemiseen ja liiketoiminnan tehostamiseen. Jutellaan yhdessä lisää siitä, mitä tarvitset. Odotamme innolla kuulevamme sinusta lisää!

Ota yhteyttä