Tuo puhe osaksi Salesforcen monikanavaratkaisua

Tarjoa parempaa tukea, kasvata myyntiä ja vahvista asiakaskohtaamisia käyttövalmiin integraatiomme avulla

VARAA DEMO

Enreach auttaa kasvattamaan myyntiä ja vähentämään asiakkaiden vaihtuvuutta

Parannat asiakasuskollisuutta ja lisäät myyntiä, kun voit tarjota paremman puhekanavakokemuksen, kuten mielekkään keskustelun ihmisen kanssa odotusmusiikin ja käsikirjoitetun persoonattoman puheen kuuntelun sijaan.

  • Dataa hyödyntämällä voit parantaa ensikontaktin ratkaisuastetta (fcr) ja tarjota asiakkaillesi henkilökohtaisen ja merkityksellisen kokemuksen jokaisella yhteydenotolla.
  • Reitityksen avulla varmistat, että tärkeiden asiakkaiden yhteydenotot ohjataan yrityksessä oikeille henkilöille ja että parhaita asiakkaita ei jätetä odottamaan linjoille.
  • Kun ymmärrät asiakkaiden aiempia käyttäytymismalleja ja mahdollisia tarpeita, voit muuttaa tukipalvelutilanteet myyntimahdollisuuksiksi.

Kaikki puhelutietosi tallennetaan ja analysoidaan

Puhelutietojen analysoinnin avulla voit koota ja analysoida kaikki vuorovaikutustilanteet ja oivaltaa asioita, jotka saattaisivat muuten jäädä huomaamatta ja kuulematta. Puhelutietoja hyödyntämällä voit tarjota laadukkaampia ja tehokkaampia palveluja puhelimitse.

Kun asiakkaat kokevat saaneensa ensiluokkaista palvelua useilla kanavilla ja heidän aiemmat vuorovaikutustilanteensa ovat tiedossa, tarjoutuu erinomainen mahdollisuus myydä lisää palveluja.

Voice_first

Puhe edellä

Puhekanava on tärkeässä roolissa missä tahansa organisaatiossa. ”Kun hätä on suurin, asiakas tarttuu puhelimeen.”

Omnichannel

Monikanavainen palvelu

Yhdistä kaikki kanavasi yhdeksi ratkaisuksi ja anna asiakkaan valita itselleen mieluisin yhteydenottokanava.

Simplicity-1

Asiakaskokemus

Onnistunut vuorovaikutus takaa asiakastyytyväisyyden. Kaikista vuorovaikutustilanteista kerätyt tiedot ovat käytettävissä myöhempää seurantaa varten.

Räätälöi keskusteluja

Hoida enemmän puheluita ja paranna asiakaskokemusta

Enreach yhdistää kaikki keräämäsi keskustelutiedot, jotta voit muokata keskusteluita asiakkaiden henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Asiakkaiden tyytyväisyys kasvaa, kun he kokevat tulevansa nähdyksi ja kuulluksi. Sen ansiosta asiakasvaihtuvuus vähenee ja saat lisättyä myyntiä. Lisäksi saat asiakkaat useammin palaamaan ja jatkamaan asiakassuhdetta.

mobile-fmc-router

Monikanavainen viestintä

MAKSIMOI KAMPANJOIDESI HYÖTY MONIKANAVAISELLA LÄHESTYMISTAVALLA

Tavoita asiakkaat heidän suosikkikanavallaan ilman tiedon pirstaloitumista ja menetystä. Olipa kyseessä chat- tai sähköpostikeskustelu, itsepalvelu tai lanka- tai matkapuhelimesta tuleva puhelu, Enreach tarjoaa monikanavaista keskustelua suoraan Salesforcessa.

Lisää myyntiä ja kasvata puheluiden onnistumisprosenttia yhdistämällä asiakastiedot ja älykkäät outbound-ominaisuudet. Nopeuta prosessiasi Salesforcesta löytyvällä click-to-dial-toiminnolla. Voit järjestää ja kohdistaa liidisi älykkäästi ja tehostaa outbound-myyntiäsi. Johda outbound-toimintaasi selkeästi asetetuilla kpi-mittareilla ja tosiasioihin perustuvalla tiedolla. Työntekijäsi arvostavat mutkatonta ohjelmistoa!

homepage-image-tint

Tekoälypohjainen ratkaisu

Hyödynnä datayhdistelmiä, jotka kertovat asiakkaasta eniten

Seuraa esimerkiksi myyntipuheluista, asiakaspyynnöistä, myyntikyselyistä ja tukipalvelulle lähetetyistä kysymyksistä kottuja tietoja, ja yhdistä ne muuhun Salesforcesta kerättyyn tietoon. Näin saat asiakkaasta kattavan tekoälypohjaisen kuvan reaaliajassa.

collaboration-desktop-web-client

Pilvipohjainen ja ketterä

Yritystason ominaisuudet, asiakastason helppous

Uskomattoman ketterä pilvipohjainen alustamme tarjoaa puheluominaisuuksia kiinteän ja mobiiliverkon puheluille sekä puhelinpalvelukeskuksen puheluille.

✓ puhelun reititys
✓ puhelujonon hallinta
✓ pilvioperaattori kiinteille ja mobiiliverkoille
✓ IVR (interactive voice response)
✓ puhelun tallennus ja paljon muuta

productivity-crm-integration

Paikalla silloin kun tarvitset - näkyvissä vain kun haluat

Haluatko tietää lisää?

Meillä on ratkaisu kaikkiin viestintätarpeisiin tiimien yhteistyöstä asiakkaiden palvelemiseen ja liiketoiminnan tehostamiseen. Jutellaan yhdessä lisää siitä, mitä tarvitset. Odotamme innolla kuulevamme sinusta lisää!

Ota yhteyttä